La UNED organitza la primera convocatòria d’exàmens del curs 2015-2016

21 de enero de 2016

Durant el febrer de l’any passat es van realitzar 265.079 exàmens

Finalitzades les vacances de Nadal, la universitat recupera amb energia el seu ritme habitual i ho fa preparant la primera convocatòria de proves presencials del curs 2015-2016 pels estudiants de Grau, Llicenciatures, Diplomatures i Enginyeries, Màsters i Cursos d’Accés per a Majors de 25 i 45 anys. Les proves es duran a terme durant les setmanes del 25 al 29 de gener i del 8 al 12 de febrer, cal que cada estudiant comprovi les dates i espais concrets de la celebració d’aquestes proves. Cada alumne pot obtenir el seu calendari personalitzat d’exàmens en el seu campus. A més, es poden consultar els calendaris de totes les titulacions a la pàgina web habilitada. Els estudiants matriculats a Centres Penitenciaris s’examinaran del 2 al 4 de febrer.

En aquesta primera convocatòria hi participaran tots els Centres Associats nacionals i Centres a l'estranger, a excepció dels ubicats a Guinea Equatorial. Per la correcta realització de les proves s’han organitzat un total de 149 tribunals en els Centres Associats nacionals, integrats per 614 professors16 en els centres internacionals, amb un total de 36 professors, i 42 en els Centres Penitenciaris, en els que hi participaran 61 docents. Durant la convocatòria de febrer de 2015 es van realitzar un total de 265.079 exàmens.

Gràcies al sistema de valisa virtual, que es complementa amb la valisa virtual de retorn i que s’ha implantat amb èxit de forma generalitzada a la universitat, l’alumne pot accedir de forma ràpida al seu examen, així com conèixer la seva ubicació exacta a l’aula i el temps del qual disposa per realitzar la prova. Un cop finalitzada la prova, s’escaneja a la mateixa aula i s’envia als servidors corresponents per a la seva correcció i publicació de la qualificació, fet que agilitza molt el procés. Igualment, l’alumne pot visualitzar l’examen al seu campus web el dimarts posterior a la setmana de realització de la prova.

En els Centres Associats es facilita tota la informació necessària relativa a les proves presencials. Algunes de les consideracions més destacables:

  • La normativa exigeix que els alumnes han de presentar el seu carnet d’estudiant juntament amb el seu DNI o Passaport en vigor. Els carnets d’estudiant s’obtenen en els Centres Associats i fins i tot es poden gestionar el mateix dia de l’examen a la Secretaria del centre. Tot i així és recomanable realitzar aquest tràmit prèviament.
  • El curs 2015-2016 és l’últim en el qual es podran examinar els alumnes de Llicenciatures, Diplomatures i Enginyeries, que comptaran amb les pròximes convocatòries de juny i setembre.
  • A la UNED Girona els exàmens seran a la seu de Salt, que es troba a la Factoria Cultural Coma Cros (carrer Sant Antoni, 1). Durant aquest període es realitzaran aproximadament 1.500 exàmens.

Més informació i enllaços d’interès