El sociòleg Salvador Giner de San Julián, doctor Honoris Causa de la UNED 2016

20 de enero de 2016

La investidura, a proposta de Ramón Cotarelo, tindrà lloc el pròxim 21 de gener, durant la celebració del dia del patró, Santo Tomás de Aquino

Salvador Giner, catedràtic de sociologia en la Universitat de Barcelona, serà investit doctor Honoris Causa per la UNED el pròxim 21 de gener, en la cerimònia de commemoració del patró de Santo Tomás de Aquino i a proposta del catedràtic de Ciència Política i de l’Administració de la UNED, Ramón Cotarelo.

El professor Giner és catedràtic desociologia a la Universitat de Barcelona. Llicenciat i doctor per la Universitat de Chicago, va exercir la docència i la investigació durant molt de temps en diferents Universitats angleses, a Cambridge, Reading, Lancaster i Londres. Ha dedicat atenció al cultiu de la teoria sociològica i a l’estudi del’evolució històrica de les idees socials. Gran part dels seus escrits ha estat traduïts a llengües estrangeres. Ha estat un dels fundadors, així com president, de la Federació Espanyola de Sociologia i Director de l’Institut d’Estudis Socials Avançats del CSIC. Igualment editor de la Revista Internacional de Sociologia i Director Associat de l’European Journal of Social Theory. Entre els seus nombrosos llibres compta amb Història del pensamentsocial, Sociologia, Societat Massa, Assajos civils i Carta sobre la democràcia, a més d’assajos com L’estructura social de la llibertat, Altruisme cívic ipolítica social i Les raons del republicanisme.

Durant l’acte de celebració del Dia del Patró, també seran investits els nous doctors de la UNED.

Més informació

Coneix als doctors Honoris Causa de la UNED