Directora del Centre Associat UNED Girona

Montserrat Palma i Muñoz

Montserrat Palma és psicòloga, llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctora en Psicologia per la Universitat de Girona. És professora del Departament de Psicologia de la Universitat de Girona. Des del 1989, ha impartit docència en diferents estudis de la Facultat d’Educació i Psicologia d’aquesta universitat (magisteri, educació social, màster en pedagogia terapèutica, Curs d’adaptació pedagògica-CAP).

Del 1996 al 2011 va ser diputada al Congrés, portaveu del Grup Parlamentari Socialista en Educació, Política Universitària, Ciència i Innovació. Ha estat ponent de la LOE (Llei Orgànica d'Educació, 2006), la LOMLOU (Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica d'Universitats, 2007) i la LCTI (Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, 2011). És membre del Consell Assessor de la Cátedra UNESCO de Gestión y Política Universitaria de la Universidad Politécnica de Madrid. Entre el 1981 i el 1989 va exercir de psicòloga escolar en diferents centres públics de la comarca de l'Alt Empordà. Del 1991 al 2004 va ser regidora de l’Ajuntament de Figueres.

Ha publicat diversos articles i treballs sobre educació superior i política universitària. És autora del llibre “Contra la crisi, talent” (2011, EDXS Edicions).